brincando saltando brincando saltando mujeres solteras con las manos arriba mujeres solteras en florencio varela el pais de mujeres solteras por falta de hombres recherche femme mundo anuncios sexo chica busca chica los angeles sexo pareja busca hombre madrid excursion a tabarca grupos para conocer gente joven en bilbao ofertas de chatear gratis galicia chica busca chico en reus conocer chicas mujer busca speed dating mujeres solteras de ucrania que hablen español chicas en plasencia ligar gratis chat terra dating coach barcelona conocer mujeres famisanar cena a ciegas toledo teatro los excursiones desde valencia conocer gente nueva en vigo conocer mujeres lune tarot sante знакомства в городе бресте single regensburg frau Dikkie.com Achtergrond

Workshops

mountainairecontractors.com/2616-best-app.php Lijkt het jou ook leuk om tijdens een workshop nieuwe dingen te leren? Wij bieden je de kans aan om o.a. te leren breakdancen, graffiti spuiten of te rappen.

Jong of oud, startend of gevorderd, wij hebben lessen voor iedereen!

Optredens

https://wecefowa.uno/black-gay-app-taylors-hill-australia.php Wil je ons eens zien optreden, dat is natuurlijk mogelijk! Het hele jaar door zijn wij op verschillende locaties te bewonderen, met uiteraard verschillende dans stijlen.

Nieuwschierig? Bekijk dan de agenda voor meer info.

Socialmedia

Like ons op Facebook Volg ons op Twitter Bekijk ons op YouTube

Wil je meer van mij zien? Volg me op facebook!

Dikkie is in 1983 begonnen met Breakdance op de straten van Groningen, door te kijken naar andere mensen en zelf van alles te proberen. Op het moment dat Dikkie hiermee begon was het een hele grote rage in Nederland en overal werd het fanatiek beoefend. Vanaf 1989 werkte Dikkie samen met Sylvain Veldkamp (van o.a. Hellway Dancers) en werd in 1990 Nederlands kampioen HipHop/R&B dance. Dikkie heeft ook voor Zombi Squad (1994) opgetreden op onder andere Racism Beat It Festival,pinkpop, Parkpop en Noorderslag.

In dezelfde periode vond tevens voor Just 4 Fun een Europeese tour plaats waarin Dikkie ook danste. Tijdens deze tour werden er ruim 15 landen aangedaan. Ook werd er veel gedanst op grote festivals o.a. pink pop, pepsipop en heel veel discotheken door heel Nederland en buitenland. Ook heeft Dikkie projecten in het buitenland gedaan o.a Brasil, Sint Maarten, Casablanca, Marokko en Duitsland. Verder is hij ook al veel op tv geweest in programma’s zoals TMF, De Box, Ned 1 nps, Veronica en op veel regionale zenders. Momenteel druk met het uitbrijden & vernieuwen van het bedrijf MadStylez Entertainment.

Vanaf 1998 is Dikkie fulltime bezig met Breakdance en Graffiti en geeft hij door heel Nederland op o.a. scholen, buurthuizen, campings, festivals, gevangenissen en andere evenmenten workshops en optredens. Dikkie, ook wel Mad D genoemd, werd ontdekt in Duitsland waar hij ook enorm populair was als breakdance-docent. In 1999 werd MadStylez opgericht door Dikkie en kon Nederland genieten van een fantastisch showteam dat de meest halsbrekende toeren uithaalde. Natuurlijk aangemoedigd door een uitzinnig publiek. Tegelijk met het succes van MadStylez trok ook de breakdance rage in Nederland weer aan.

Hij is pionier van het eerste uur. Graffer en Bboy Dikkie aka Mad D doet al sinds de jaren tachtig mee in de wereld van de underground Hiphop. Zijn ervaringen in de hiphopdanswereld reiken zelfs verder dan de grens. Een later gesprek gaat wellicht over zijn graffitiverleden. Street Pioneers belde deze week met Groningen om de ervaringen van NL’s kampioen Hiphop/R&B dance 1990 na zoveel jaar uit te typen.

In de jaren tachtig was Bboying echt een rage. De Hiphopscene en de Bboyscene waren toen enorm. Overal zag je ze dansen. Op straat, op school. Meer donkere gasten deden aan Hiphop en (dus Bboying) in die tijd. Toen ben ik het ook gaan proberen. Als een van de eerste blanken op straat moest ik me daardoor meer bewijzen. "Bboying raakte me".

Iedere wijk in Groningen (en de dorpjes eromheen) had zijn eigen crew. Ik richtte de Dancing Street Artists op. Toen was ik 14. Om en rond de stad waren toen verschillende battles. Ook gingen we naar andere regio’s om te dansen. Maar toen hadden we nog geen mobieltjes en Internet. Door via via scene wist je waar je moest zijn.
Bboying raakte me. Iedereen vond de Beat Street te gek en had de films Breakdance 1 en Wildstyle gezien. Had het in die tijd wel eens geprobeerd, maar ik bleef ermee doorgaan omdat ik het zo leuk vond. Ik was altijd wel bij de goede gasten en ik deed het zeker niet slecht, maar ik begreep op mijn tiende nog niet alle moves. Het is zo’n enorme uitdaging om verder te komen. Ik richtte me op de Powermoves. Toen Bboying stagneerde werd ik pas goed. Ik ben – zoals je dat noemt - een laatbloeier. In ’88 werd ik ontdekt door de eigenaar van een discotheek. Die wilde me hebben voor R ’n’ B party’s en housefeesten. Samen met Sylvain Veldkamp (bekend van o.a. Hellway Dancers) danste ik de boel bij elkaar. Hoe we daarvoor wel eens voor een bioscoopbon stonden te breaken, kregen we sinds toen echt betaald voor onze show.

In 1990 werd ik Nederlands kampioen HipHop/R&B dance. Daarna heb ik gestaan op onder andere Racism Beat It festival, Parkpop, Noorderslag. In deze periode toerde ik ook - met de crew Just 4 Fun - met Tha Zombie Squad mee Europa door. We gaven shows in onder andere Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Dat was echt geweldig. Met name Duitsland gaf ons zo veel positivisme om nog harder te leven voor dansen. Wat een overgave daar!

"Als pionier heb ik de scene zien veranderen"
"Ken je de babymill"? Je heel klein maken en snel ronddraaien. Wij waren de eersten in Nederland die dat deden. Als pionier heb ik de scene zien veranderen. Toen in begin jaren negentig breakdance "uit" was lachte iedereen ons uit. Maar dat veranderde in waardering toen het weer populair werd eind jaren negentig. Vooral na de videoclip van Run DMC ging iedereen weer aan de slag.

Hiphop en dus Bboying is toen langzaam commercieel geworden en daar heeft iedereen zo zijn mening over. Toen kwam trouwens pas de term Breakdance op. Ik denk dat een Bboy lekker zelf moet weten of hij of zij commercieel gaat. Veel Bboys houden er niet van om bijvoorbeeld in een houseclip te breaken, die willen dat Bboying bij Hiphop blijft. Maar iedereen moet zelf lekker weten wat "hij of zij ermee doet".

Wat ik wel jammer vind is wanneer mensen zichzelf BBoy noemen, terwijl ze alleen de powermoves doen. Je bent een Bboy als je alles hebt: goed voetenwerk (de foundation), powermoves, performance, ritme en een eigen stijl. Bij optredens met mensen die geen verstand hebben van breakdance, is het voetenwerk niet zo van belang, omdat dat dat er minder spectaculair uitziet, maar in de scene krijg je daar echt respect voor.

Wat ik ook betreur is dat Hiphop uitelkaar is gegroeid. In de jaren tachtig waren er party’s waarin MC’s, Bboys, DJ’s en Graffers met elkaar samenwerkten. We waren één family. Iedereen had evenveel waardering voor elkaar. Dat is nu niet zo. Als je als breaker gaat dansen terwijl iemand aan het rappen is, dat zit je zijn shine-moment in de weg...

Ik denk dat er momenteel veel jongens in Nederland zijn die goed bezig zijn. Maar let vooral op die gasten van Extraordinary Gentlemen. Die komen eraan! Voor mij is het nu belangrijk dat ik jongeren leer waar breakdance vandaan komt en natuurlijk het voetenwerk. Dat doe ik bijvoorbeeld via Mad Stylez, waar ik onder andere workshops in gevangenissen, buurthuizen en op scholen, enzovoort geef. Ik wil zoveel mogelijk mensen stimuleren en laten inzien hoe geweldig dit element van Hiphop voor ze kan zijn.

Laatste Tweetz

Calibris erkend CJP Acceptant